zondag 3 oktober 2010

Onze rondreis door Zuid-Afrika


We zijn inmiddels alweer een tijdje terug uit Zuid-Afrika en vonden het tijd worden om een blogje te schrijven over onze reis. We zijn na een lange vlucht op 11 september aangekomen in Kaapstad, onze eerste dag hebben we Robbeneiland bezocht en een rondleiding gevolgd in de gevangenis waar ooit Nelson Mandela gevangen zat en we hebben de Tafelberg bezocht. We hebben in Kaapstad heerlijk gedineerd en rond gesnuffeld. Daarna zijn we doorgereisd naar Kaap de Goede Hoop waar we tijdens de lunch de eerste walvissen uit het water zagen springen, prachtig natuurlijk. Na de lunch hebben we de pinguinkolonie bezocht. Ook hebben we tijdens onze reis een bezoek gebracht aan een wijnboerderij en heerlijke wijnen geproefd.

We hebben een struisvogelboerderij bezocht en Danny heeft op een struisvogel gereden en jeetje wat gaan die snel! We hebben bij Porth Elizabeth een bezoek gebracht aan een Township, de krottenwijken van Afrika. Het was een hele indrukwekkende ervaring om te zien hoe de mensen in de Townships leven, wel viel het ons op hoe vrolijk de kinderen ons aan de hand meenamen door hun Township.

We hebben verschillende parken bezocht zoals het Addo Elephant Park, Hluhluwe Umfolozi park en het Krugerpark waar heb we echt van alles hebben gezien o.a. de Big Five: leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant. Verder hebben we hyena's, nijlpaarden, krokodillen, allerlei vogels, bavianen en nog veel meer andere dieren gezien, het was prachtig. Daarna hebben we een bezoek gebracht aan Swaziland waar we de Zulu's hebben bezocht.

We hebben de mogelijkheid gehad om met jonge leeuwen te spelen en knuffelen, wow wat is dat een wereld ervaring. Ook hebben we kennis gemaakt met Sammie een jonge Serval, Sammie is gevonden in een weiland toen hij een paar weken oud was en is toen grootgebracht door mensen.

Een van de hoogtepunten van onze reis was toch wel onze verlovingsdag, bij zonsopgang op 21 september ging Danny op zijn knieƫn bij de Drakensbergen en heeft gevraagd of ik met hem wilde trouwen en natuurlijk heb ik volmondig ja gezegd. Op deze dag hebben we kennis gemaakt met twee jachtluipaarden, dat was in het begin wel eng maar ze waren heel tam maar wel erg speels. Onze reisgids Astrid heeft voor ons een velovings ceremonie bij de Zulu's geregeld, er werd gedanst en gezongen en natuurlijk moest er traditionele kleding aan. Deze dag zullen we niet snel vergeten!

En nu terug in Nederland zijn we al bezig met de nodige voorbereidingen voor onze bruiloft in de lente van 2012, hierover houden we jullie op de hoogte.
Als jullie foto's willen bekijken van onze reis, ze zijn te vinden op facebook en binnenkort op dclife.

Labels: , , , , ,