vrijdag 9 september 2016

Vakantie in Italië

Op 20 juni zijn wij vertrokken naar Rome vanaf Rotterdam Airport. We hadden ons eerste hotel geboekt in Rome om de stad een beetje te verkennen, op onze eerste dag zijn we gaan kijken bij de Trevi fontijn en de Spaanse trappen. Helaas waren ze bezig om de Spaanse trappen te renoveren maar de Trevi Fontijn vind ik echt prachtig en indrukwekkend. Op onze tweede dag zijn we naar Vaticaanstad geweest om het Vaticaan te bezoeken. We hebben natuurlijk ook een kijkje genomen in de Sixtijnse kapel, erg mooi om te zien. De beschilderingen zijn prachtig!

Op onze derde dag zijn we naar het Pantheon en het Colloseum geweest, erg indrukwekkend om te zien. Het was rond de 33 graden dus erg warm om de hele tijd rond te lopen. Rome is zeker een leuke stad maar erg druk. Na drie dagen hebben we besloten om met de trein naar Napels te gaan en vanuit napels met de metro naar Sorrento.

Eenmaal aangekomen in Sorrento hebben we een hotel geboekt in sant'agata (hotel Jaccarino) het ligt bovenop de berg in Sorrento.
We hebben hier echt genoten van het prachtige uitzicht! De nacht erna zijn we naar een hotel gegaan wat midden op de berg ligt (La Badia), mooi hotel en weer een prachtig uitzicht over de baai van Sorrento. Het is erg leuk om op de berg te zitten maar er is weinig te beleven, na twee dagen uitrusten en hangen bij het zwembad wilden we wat dichter bij het centrum van Sorrento zitten en hebben we een nacht geboekt in het luxe Majestic Palace. Dit was zeker één van mijn favoriete hotels! In het Majestic Palace hotel zit het Michelin restaurant Don Geppi, we hebben gegeten is dit restaurant en het was geweldig! Ik vond het een hele ervaring; het lekkere eten, het vriendelijke personeel en de sfeervolle ruimte was top!

Vanuit Sorrento hebben we uitstapjes gemaakt naar o.a. Pompeii en Mount Vesuvius (Vulkaan). Pompeii was erg indrukwekkend en zeker één van mijn favoriete uitstapjes. Mount Vesuvius zijn we voor een groot stuk omhoog gegaan met een grote terreinwagen en vanaf daar omhoog gelopen. Het was een flinke klim, zeker met 34 graden maar het was het waard. De Vulkaan is voor het laatst uitgebarst in 1944 en sindsdien in inactief. Het uitzicht vanaf de Vulkaan over Sorrento is prachtig, vanaf hier kan je ook Capri zien.

We hebben ook een uitstapje gemaakt naar Capri en zijn hier met de kabelbaan naar de top van Capri geweest. Het is zeker een prachtig eilend; mooie heldere zee en mooie huisjes, persoonlijk vind ik Capri te toeristisch en erg druk maar voor een dagje is het wel leuk! Wat ik vond tegenvallen waren de stranden, het zijn kiezelstranden dus niet prettig om het water in te lopen of om op te liggen.
In Sorrento hebben we voor de rest veel aan het zwembad gehangen, voetbal gekeken (EK 2016) en rondgelopen in het centrum van Sorrento. Je hebt hier zoveel leuke barretjes en restaurantjes, een echte aanrader vind ik in Sorrento de B&B ll Roseto een gezellig en prachtige B&B en de Pizzaria Franco's (de lekkerste Pizza in Italie vinden wij zelf).

De laatste twee dagen van onze reis hebben we doorgebracht in Rome waar we nog genoten hebben van de Tiramisu van Pompi, het heerlijke ijs van Old Bridge en het kasteel Sant Angelo hebben bezocht waar je een prachtig uitzicht hebt over Rome en Vaticaanstad.

Met alleen een rode draad in onze gedachten trokken we door Italië heen, via Ubers, bussen, metro's en de trein. Volledig flexibel bekeken we per dag wat de volgende bestemming zou worden en waar we een hotel/b&b wilde boeken. Aangekomen in ons jawel 9e hotel alweer, deze keer een schattige B&B gelegen aan de brug van het kasteel Sant Angelo met een schitterend uitzicht over het kasteel. Nog maar twee dagen en dan is ons avontuur alweer afgelopen.

Van het Vaticaan en de honderden mooie kerken naar de zoektocht van de beste Pizza, Ijs en Tiramisu. Van de Ruïnes van Pompeii tot boven op de schuldige vulkaan 'de Vesuvius'. Van de cliffen van Sorrento tot zonnebaden in het water van Capri. Het Colloseum, Pantheon, Cat Sanctuary, Sixtijnse Kapel, St. Pieter, er is zoveel te zien in Rome.

Italië, een prachtig land met vriendelijke mensen waar we zeker nog een keer naar terugkeren.
Het was een groot avontuur!


Labels: , , , , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage