donderdag 23 mei 2013

Katoenen huwelijk & Viva La France!

18 mei waren we alweer 1 jaar getrouwd, wat vliegt de tijd! Om dit te vieren zijn we een lang weekend naar Parijs geweest. We zijn op 18 mei om 8:31 met de Thalys vertrokken naar Paris Nord en om 11:35 zijn we aangekomen in Parijs. We hebben onze koffer naar het hotel gebracht (Hotel Niel) en zijn gelijk op stap gegaan. Onze eerste stop was bij de Arc de Triomphe waar we hebben kunnen genieten van het prachtige uitzicht op de Eiffeltoren en de Sacré Cœur. Het was mooi weer dus zijn we een stukje gaan wandelen en we kwamen uit bij de Eiffel toren, ondanks mijn hoogte vrees heeft Danny me toch meegekregen. Het was het zeker waard maar was wel blij toen ik weer beneden aankwam.

Ons hotel ligt vlakbij de Champs-Élysées, we zijn in de avond iets gaan eten in de buurt en daarna even gaan uitrusten in het hotel. De volgende dag zijn de gestart bij het Louvre en we waren erg onder de indruk van het prachtige museum. Daarna zijn we gaan wandelen langs de Seine en hebben we ons slotje opgehangen op de Pont de l'Archevêché brug en de sleutel in de Seine gegooid als teken van eeuwige liefde. Wat romantisch he! Daarna zijn we nog even langs de Notre Dame gelopen maar het was zo druk dat we hebben besloten om de volgende dag terug te gaan. Daarna hebben echt heerlijk gegeten bij een Restaurant 'Chez Clement' en nog even gewandeld op de Champs-Élysées.

De volgende dag weer vroeg op voor ons bezoek aan de Notre Dame, wat een prachtige kerk! Daarna hebben we een bezoek gebracht aan de Sacré Cœur wat op de heuvel van de Montmartre ligt. Om bij de kerk te komen hebben we 237 treden moeten beklimmen maar eenmaal boven aangekomen heb je een mooi uitzicht over een groot gedeelte van Parijs. Daarna zijn we nog even langs de Moulin Rouge gelopen en zijn we naar de begraafplaats Pere Lachaise gegaan, waar we het graf van Jim Morrison hebben bezocht. Toen was het alweer tijd om onze koffer bij het hotel op te halen en richting Paris Nord te gaan waar we om 19:25 met de Thalys vertrokken naar Rotterdam Centraal. Het was een leuke en mooie reis, we hebben wel ontzettend veel gelopen en even een dag genomen om bij te komen. De foto's kan je bekijken op Flickr, via deze link: http://flic.kr/s/aHsjFfJB9E

Labels: , , , , , , , , , , , , , , , ,