maandag 4 april 2016

Onze stedentrip naar Barcelona

Mijn lieve man heeft mij verrast door een stedetrip naar Barcelona te regelen om hier mijn verjaardag te vieren. Helemaal super, dit had ik echt niet verwacht. We zijn op 18 maart om 7:00 vertrokken naar Barcelona, vanaf Amsterdam schiphol en om 9:30 stonden we op de Ramblas. Onze eerste dag hebben we voornamelijk gebruikt om Barcelona te verkennen en om tapas te eten op een terras in de haven.
Verder zijn we nog naar het strand geweest, we hebben onze eerste dag afgesloten met een diner in de haven bij 'The Chipron' een echt aanrader want we hebben heerlijk gegeten.
Danny had een hotel gereserveerd in een zijstraat van de ramblas 'Dalia', de ligging van het hotel was super en we werden goed geholpen met onze vragen om dingen te bezoeken in Barcelona.

Op onze tweede dag zijn we gestart met een goed ontbijt op de Ramblas, er zijn veel restaurants waar je kan ontbijten en kan genieten van de mini sandwiches en de heerlijke rauwe ham. Na ons ontbijt hebben we de Kathedraal van Barcalona bezocht, een prachtige kerk die je zeker niet mag missen als je in Barcelona bent. Hierna zijn we doorgelopen naar de Passeig de Gracia, hier staan een aantal gebouwen die ontworpen zijn door Gaudi, persoonlijk vind ik de ontwerpen van Gaudi helemaal geweldig! We zijn nog een stukje gaan wandelen en hebben Sagrada Familia nog bezocht. De kerk is nog steeds niet af maar de binnekant van de kerk is echt spectaculair. We hebben echt de tijd genomen om van alle kleuren en stijlen te genieten.

Op onze derde dag in Barcelona zijn we vroeg op pad gegaan om Park Guell te bezoeken, nog zo'n prachtig Gaudi ontwerp. Na een ochtend te hebben rondgelopen in het park zijn we naar de haven van Barcelona gegaan om een beetje te winkelen en te genieten van het prachtige weer en natuurlijk de heerlijke tapas. In de namiddag zijn we richting het vliegveld gegaan om terug te vliegen naar Nederland. Onze vlucht zou om 18:05 vertrekken richting Amsterdam maar helaas na 2.5 uur wachten werd onze vlucht gecancelled vanwege de staking in Frankrijk. Helaas zijn we zeer ontevreden over Vueling, de reden hiervoor is dat we zelf overal achteraan moesten. Er werd door Vueling niets gecommuniceerd, na een aantal uren in de rij te hebben gestaan op het vliegveld leek het ons beter om een hotel te zoeken in Barcelona en de volgende dag contact te zoeken met Vueling. Na een onrustige nacht in het hotel 'room mate Emma' op de diagonaal zijn we gaan ontbijten op een terras en na een tijdje kregen we iemand van Vueling te pakken die ons vertelde dat er pas woensdag een vlucht beschikbaar was om terug naar Nederland te gaan. Heel vervelend allemaal! Na veel geregel met ons werk, verzekering, hotel, enz.. hebben we er toch nog twee leuke dagen van gemaakt. We zijn naar de Chinese wijk gegaan om de Arc de Triomf te bekijken, vlakbij de Arc de Triomf ligt een leuk parkje waar we nog even hebben gewandeld.

We hebben een hotel geboekt voor twee nachten in Barcelona 'hotel mimic', dit hotel is een oud theater van Barcelona en het thema is zwart/wit. Het is een leuk en gezellig hotel. Op onze vijfde dag was het erg zonnig en zijn we naar 'la Barceloneta strand' geweest en later op de dag zijn we met de kabelbaan naar Montjuic geweest. Op deze berg heb je een mooi uitzicht over heel Barcelona. We hebben genoten van onze stedentrip en we hebben veel mooie dingen gezien. Barcelona is erg leuke stad!

Labels: , , , , ,